Her en skøn og meget velsmagende gryderet, Mormors gryde med
skært svinekød, løg, ærter og champignon, krydret med citron og serveret med
kartoffelmos
Til 6 personer. Tilberedningstid:
ca 40 min. Fryseegnet
# Ingredienser
750 g magert
svinekød, fx bov eller inderlår
1 spsk hvedemel
salt, peber fra kværn
6-8 skalotteløg
50 g smør
2 spsk honning
5 dl bouillon af
terning
250 g champignon
200 g bælgede eller
frosne ærter
1 citron
* Tilberedning
1. Skær kødet i
tynde strimler eller terninger og vend dem i mel, der er krydret med salt og
peber.
Brun kødet i smørret
i en tykbundet gryde.
2. Pil løgene og
skær dem en gang over.
Svits dem sammen med
kødet i gryden.
3. Dryp med honning
og hæld den kogende bouillon over.
Læg låg på og lad
retten snurre over svag varme, til kødet er mørt 20-30 min.
4. Rens de friske
champignoner, skær dem i skiver eller hak dem meget groft.
Hæld dem i gryden.
Tilsæt ærter og saften af 1 citron.
Lad retten snurre, til ærterne er møre.
Smag den til; den
skal smage en anelse sur-sødt.
5. Mormors gryde serveres
med kartoffelmos, ris eller nudler til.
Du kan med stor succes lave denne
kartoffelmos, se opskrift HER