Grydestegt oksesteg er klassisk mormormad. Gammeldags oksesteg
er en mør og lækker grydesteg af oksehøjreb. Få den enkle opskrift her.
til 4 personer. Tid:
ca. 1 time.
# Ingredienser
1 kg oksehøjreb
30 g
smør/margarine/olie
1 tsk salt
½ tsk peber
2-3 dl vand/bouillon
Tilbehør:
Haricots verts
(grønne bønner)
gulerødder
kartofler
tomatsalat m.
hakkede løg.
* Tilberedning
1. Brun kødet på
begge sider. Tilsæt salt, peber og vand eller bouillon.
2. Lad stegen stå
ved svag varme i ca. 30 min.
3. Tilsæt evt. mere
væske til skyen - afhængigt af hvor meget sauce,
der er behov for.
Smag skyen til. Tilsæt madkulør og jævning.
4. Server stegen
skåret i skiver med de kogte grønsager til, og
med sauce og
tomatsalat.
NB! Hvis du ikke er
helt sikker på, hvornår stegen er færdigstegt,
så brug et
stegetermometer.
Når temperaturen er
mellem 60 og 65°C i midten af den tykkeste del
af fileten, er
stegen tilpas.
Termometret må ikke
ramme fedtlag eller ben, så viser det forkert.
Lad stegen stå
tildækket ca. 20 min., inden du skærer af den.
Oksehøjreb er
stykket imellem tykkammen og tyndstegen.
Højrebsstegen har
fedtlag over fileten, som gerne må være fedtmarmoreret.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.