En rigtig robust
ret, som passer sig selv på komfuret, mens kokken foretager sig noget andet. Her
er en virkelig lækker ret med okse, det er altid godt! Retten er nem
Tid: 2½ time. 4
pers. Retten er fryseegnet uden persille. Holdbarhed 5 mdr.
# Ingredienser
1-1½ kg oksehaler
2 spsk smør eller
margarine
1 tsk salt
½ tsk sort peber
4-5 dl vand
1-2 porrer
1-2 persillekviste
4-5 hvide peberkorn
1-2 laurbærblade
1 spsk smør eller
margarine
2 spsk hvedemel
2-3 spsk sherry
persille
* Fremgangsmåde
1. Deloksehalerne i
leddene hvis de ikke allerede er delt.
2. Smelt fedtstoffet
i en stegegryde.
Når det er
stegeklart lægger du kødet i, og bruner det på alle sider.
3. Drys med salt og
peber.
Tilsæt vand og lad
kødet simre under låg 1½-2 timer ved jævn varme.
4. Skyl porren, skær
den i ringe.
Kom porre, persille, hvide peberkorn og laurbærblade i gryden -
når der mangler ca
30 min af kogetiden.
5. Bland fedtstof og
mel. Læg smørbollen i gryden.
Kog nogle min. Smag
til med sherry.
Drys hakket persille
over.
6. Server retten
rygende hed med kartofler og syltet agurk, græskar, squash eller pickles.
Tips: Retten kan laves i trykkoger. Kogetiden
bliver da 30-40 min.
Jævningen kommes i,
når låget er taget af.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------