Lækker gryderet med oksekød, æble, kokos og karry. Serveret
med ris. Skøn opskrift for hele familien. Find opskriften på gryderet her.
Til 6 personer.
Tilberedningstid: 2 timer. Fryseegnet
# Ingredienser
1 kg oksetykkam
2 store løg
1 stort fed hvidløg
2 spsk olie
20 g smør
2-3 spsk indisk
karry
½ tsk stødt ingefær
3-4 dl bouillon (af
terning)
1 store æble
2-3 spsk kokosmel
1 bæger (1½ dl)
yoghurt
salt
* Fremgangsmåde
1. Skær kødet i
store terninger, der brunes i en tykbundet gryde i olie og smør.
2. Pil løg og
hvidløg.
Hak løgene groft og
brun dem i gryden med kødet.
Pres hvidløgsfeddet
over.
Bland det godt og skub det over til den ene side.
3. Kom karry i -
stærk eller mild, meget eller lidt - alt efter familiens smag.
Pas på ikke at
krydre for stærkt fra begyndelsen.
Karryen skal svitse,
men den må ikke brænde på.
Drys ingefær over og
rør i kødet.
4. Tilsæt kogende
bouillon, så det dækker kødet.
Læg låg på og lad
retten snurre i 1 time.
5. Riv æblet på
råkostjernet og kom det i gryden.
Drys kokos over og
lad retten småkoge.
Kokosmelet jævner
den lidt.
Rør yoghurten i og
smag retten til.
Den skal smage
kraftigt af karry.
6. Rigeligt med løse
ris, rosiner, stegte bananer, mandarinstykker og chutney (færdigkøbt) hører
til.