Møre bøffer med en skarp og anderledes sauce med ansjoser og
cognac. En gæsteret der er nem og hurtig at lave, men alligevel ganske speciel.
Bedst
24 timer i døgnet
Forberedelsestid 10 min + 15 min trækketid. Tilberedning 10 min. Let. Til 4 pers.
# Ingredienser
6 ansjosfileter
1¼ dl mælk
1 spsk olie
4 bøffer af oksemørbrad, ca. 175 g pr. stk.
30 g smør
3 skalotteløg, finthakkede
1 spsk cognac
1¼ dl cremefraiche
½ dl oksefond (se opskrift)
* Tilberedning
1. Læg ansjosfileterne i en lille skål og dæk dem med mælk.
Lad dem trække i 15 min, inden mælken hældes ud. Hak
ansjoserne fint.
Olien opvarmes på en stor tykbundet pande.
Mørbradbøfferne steges ca. 2 min på hver side.
Hvis bøfferne ønskes meget røde, skal stegetiden være endnu
kortere.
Hvis panden ikke er meget stor, kan bøfferne steges ad to
omgange.
De tages af panden og holdes varme.
2. Smørret smeltes ganske langsomt på panden.
De hakkede skalotteløg sauteres i 2-3 min under stadig
omrøring.
Hæld cognacen på panden og lad den koge med i ca. 30 sek.
Tag panden af blusset.
Rør cremefraiche, hakkede ansjoser, oksefond og lidt
friskkværnet peber i retten.
Stil panden tilbage på blusset og kog saucen igennem i 2
min.
Tag den færdige sauce af blusset.
3. Servering: Bøfferne lægges på varme tallerkener. Den
varme sauce hældes over.
Kokketips
Man kan anvende bøffer af oksefilet i stedet for mørbrad.
Se alle de bedste opskrifter med Gryderetter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.