Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 1 time Stegetid: mindst 1 time Stegetid, løg: 6-8 minutter. Svær at lave. Høj pris. Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet. (6-7 personer)
# Ingredienser til Oksekødsragout med rødvin:
1,5 kg skært oksekød af bov, inder- og yderlår, klump eller
tykkam
3 skiver letsaltet flæsk eller 2 skiver bacon
6-8 skalotteløg eller 2 almindelige løg
2 gulerødder
3-4 fed hvidløg
1 spsk smør
1 spsk olie
2 spsk hvedemel
salt og peber
2 spsk cognac
3-4 dl bouillon eller vand
3,5 dl halvtør rødvin (bourgogne)
Krydderurtebuket:
1 bundt persille
1 kvist timian
1 laurbærblad
evt. 1 grøn porretop
Tilbehør:
20-25 små skalotteløg
20-25 små champignon
30 g smør
lidt citronsaft
* Sådan laves Oksekødsragout med rødvin:
1. Puds kødet fri for sener og hinder og skær det i store
terninger på 3 cm.
2. Skær flæsket (baconen) i små terninger.
Gør løg og gulerødder i stand og del dem groft. Pil hvidløgsfeddene.
3. Brun flæske(bacon)terningerne i en stegegryde (der kan
rumme alt kødet), og tag dem op.
4. Bland melet med lidt salt og peber og vend kødstykkerne
heri.
5. Varm smør og olie i fedtet i gryden og brun kødstykkerne
heri. Tag dem op.
6. Svits løg, gulerødder og hvidløg kort i gryden, læg kødet
i, hæld cognac i.
(men lidt vand eller bouillon kan også gøre det).
7. Spæd med bouillon og rødvin, læg krydderurtebuketten i,
lad det koge op, og kog nogle minutter for god varme uden låg, så alkoholen går
af vinen og smagen koncentreres.
Dæmp varmen, læg låg på og lad retten snurre mindst en time,
til kødet er mørt.
Tilbehør:
8. Pil skalotteløgene og gør svampene i stand.
9. Brun løgene i halvdelen af smørret i en tykbundet gryde
eller en pande med høje sider (sauterpande) og lad dem snurre 6-8 minutter,
mens de rulles på panden med jævne mellemrum.
10. Steg svampene i det resterende smør på en pande.
Dryp med lidt citron, så holder de sig lyse, og krydr med
salt og peber.
11. Smag oksekødsgryden til med salt og peber.
Er gryden pæn nok, kan der serveres direkte fra den, ellers
skal retten i et dybt fad.
Løg og champignon lægges over i serveringsøjeblikket.
Godt landbrød eller flutes klæ'r retten, der dog også kan
serveres med pillekartofler, kartoffelmos eller pasta.
Tips: Vil du have ragouten tykkere, kan den jævnes
yderligere med lidt hvedemel udrørt i koldt vand. Det skal koge med mindst 5
minutter.
Kan fryses; holdbarhed: 3 måneder.
Se flere
opskrifter med oksekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------