Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 40 min. Kogetid: 1¾-2 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Osso Buco milanese
4 skiver kalveskank (3-4 cm tykke)
25 g smør eller olie
500 g tomater (evt. fra dåse)
3 dl tør hvidvin
peber og 1½ tsk salt
1 spsk friskhakket merian eller 1 tsk tørret
Krydderurtebuket:
1 bdt persille
1 kvist timian
1 laurbærblad
Risotto milanese:
1 lille løg
ca 200 g langkornede ris (2½ dl)
5½ dl bouillon
1 knsp safran
2 spsk reven parmesanost
salt og peber
Gremolata:
1-2 fed hvidløg
1 bdt persille
1 usprøjtet citron
*
Sådan laves Osso Buco milanese
1. Skær et par snit langs kanten af hver kødskive, så de
ikke danner skål under bruningen.
2. Varm smørret (olien) gyldent i en stegegryde og brun
kødskiverne på begge sider.
Hæld halvdelen af hvidvinen ved og lad det koge uden låg i 5
min.
3. Skold, flå og hak tomaterne. Dåsetomater skal bare dryppe
af.
Lav en krydderurtebuket af persille, timian og laurbærblad.
4. Kom tomater, salt, peber, merian, resten af hvidvinen, ca
1 dl vand og krydderurtebuket i gryden og lad retten koge ved svag varme ca 1½
time.
Kødet skal næsten falde fra benene.
Risotto milanese:
5. Pil og hak løget og svits dem klare i smørret.
Vend risene i og lad dem snurre med nogle min., til de er
blanke.
Kom bouillon og safran ved og bring det i kog.
Læg tætsluttende låg på og lad risene koge ved svag varme ca
12 min.
Tag gryden med risene fra varmen og lad dem trække under låg
12 min.
Rør risene igennem med en gaffel, de skal være ret fugtige
og have konsistens som lind grød.
Rør parmesanost i lige inden serveringen og krydr med salt
og peber.
Gremolata:
6. Hak hvidløg og persille.
Skyl og tør citronen. Riv den fint.
Bland hvidløg, persille og citronskal.
Anretning:
7. Fjern krydderurtebuketten og smag eventuelt retten til
med salt og peber.
Drys gremolataen over eller server den til i en lille skål.
Spis risotto milanese til.
Tips: Retten kan tilsættes et par delte løg og et par
fed hvidløg.
Fonden, og det er en fond og ingen sauce, derfor serveres
ossobuco bedst af dybe tallerkener, kan koges lidt ind for god varme uden låg,
efter at kødskiverne er taget op.
Den kan også jævnes med 1½ spsk hvedemel rørt glat med lidt
koldt vand, hvis den skal fylde lidt mere. Den må endelig ikke være tyk, så går
det ud over risen.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Osso buco
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------