Denne ret stammer
oprindeligt fra Italien, hvor den tilberedes på kalv. Men lammekød passer lige
så fint sammen med de klassiske osso buco-ingredienser - hvidvin, tomat og
citron.
Tid: 1½ time, heraf
1 times kogetid. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 6 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
1 kg lammekød i
skiver (ryg eller hals)
2-3 spsk hvedemel
1 tsk salt
½ tsk sort peber
2-3 spsk smør eller
margarine
1 løg
2 gulerødder
1 lille stykke
rodselleri
2 dl tør hvidvin
1 ds. flåede
tomater, hele
1-2 fed hvidløg
1-2 laurbærblade
1 tsk rosmarin
1 tsk basilikum
PYNT:
citronskal
* Fremgangsmåde
1. Bland mel, salt
og sort peber på et fad. Vend kødskiverne i.
2. Smelt fedtstoffet
i en stegegryde.
Når det er
stegeklart lægger du kødet i og bruner det ved svag varme på begge sider.
3. Skræl løg,
gulerødder og selleri.
Skær løg og
gulerødder i skiver og sellerien i tern.
Læg grønsagerne
ovenpå kødet.
4. Hæld hvidvin og
de flåede, hele tomater med væde, i gryden.
5. Pres hvidløget
over.
Krydr med laurbærblade, rosmarin og basilikum.
6. Lad retten koge
ved svag varme 1 time.
Riv citronskal over
og server med pasta eller ris.
Tips: En ret som denne bliver kun bedre af at blive
tilberedt dagen før.
Da smagen derved
rigtig træder frem.
Se alle de bedste opskrifter med Lammekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------