Gullasch på peberfrugt, svampe og aromatiske urter bliver
ekstra fyldig og god med pølsestykker i. En let og god ret for alle i familien. Frokost, aftensmad eller som tilbehør
• Vegetarisk: erstat pølsen med tofu, en soyabønne-masse med
værdifuldt protein.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner
# Ingredienser
8 (750 g) peberfrugter i flere farver
2 løg
250 g champignon
3 spsk olie
1 fed hvidløg
3 spsk tomatpuré
2 tsk mild paprika
1 knivspids stærk paprika
½-1 tsk salt
¼ tsk hvid peber
1 tsk tørret merian
4 dl grønsagsbouillon eller fond
1½ dl cremefraiche
3 syltede agurker
6 wienerpølser eller andre pølser (se Tips)
friske basilikumblade
* Tilberedning
1. Skyl peberfrugterne.
Udkern dem og fjern mellemvæggene. Tern dem.
Pil og hak løgene groft.
Rens svampene og del dem i halve eller kvarte.
2. Opvarm olien i en sauterpande og steg champignon i 5 min.
Pil hvidløget og pres det over.
Tilsæt løg og peberfrugt og lad det hele koge ved svag
varme,
ca. 5 min.
3. Tilsæt tomatpuré og krydr med den milde og den stærke
paprika, salt, peber og merian.
Hæld bouillonen på, bring det i kog og tilsæt cremefraiche.
Rør rundt og lad det simre ved svag varme, ca. 5 min.
4. Skær imens agurk og pølse i skiver, læg det i gryden og
varm gullaschen igennem yderligere 5 min.
Garner med friske basilikumblade og server pasta, kogte
kartofler eller lyst brød til.
Peberfrugt gullasch:
Pr. portion: Energi: Kcal 522 = kj 2192
Kulhydrat 23 g Protein 13 g Fedt 42 g (72%) Fibre 6 g
Tips:
Gullaschen får en
hedere smag med
krydrede pølser, som
kabanossen,
chilipølse eller tex
mex-pølse.
Hamburgerryg i tern
er også godt.
Hvis du vil have en vegetarisk ret, kan du
erstatte pølsen med kartoffeltern, som
steges sammen med peberfrugter og løg.
Se alle de bedste
opskrifter med Kartofler og med Grønsager.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min..