Den populære røgede medister blandes her med svampe og gulerødder, til en rigtig lækker efterårsgryde med en let smag af vildt. Vælg gerne en
mager pølse.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 10-12 min. 4 portioner
#Ingredienser
500 g mager røget medister
2 løg
1-2 spsk smør eller margarine
1 dåse kantareller eller andre svampe, ca. 115 g
1 gulerod
1 dl fløde 13%
1 spsk sennep
1 spsk tomatpuré
5 enebær
½ tsk rosmarin
½ tsk timian
2-3 dl oksebouillon (-fond)
¼ tsk friskkværnet sort peber
* Tilberedning
1. Skær pølsen i tern. Pil og hak løgene.
Smelt fedtstoffet på en teflonpande og steg pølse og løg.
2. Lad svampene dryppe af og tilsæt dem.
Skræl guleroden, skær den i små tern og kom også den i.
Rør fløden i og tilsæt sennep, tomatpuré, enebær,
krydderurter og friskkværnet sort peber.
3. Spæd lidt efter lidt med bouillon til den har en
passende konsistens.
Lad gryden simre sagte under låg, 10-12 min.
Server straks med kogte kartofler og en salat.
VARIATION
I stedet for pølse, passer det fint med strimlet kød af
vildt
eller magert okse- eller svinekød.
Beregn noget længere kogetid.
Tips:
En frisk agurkesalat smager godt til gryden.
Sådan her laver du den: bland 1 spsk groft salt,
1 spsk sukker, 1 spsk eddike og 1 agurk i tynde skiver.
Bland alle ingredienser godt og dæk med vand.
Drys masser af hakket dild over og lad det trække
i mindst 1 time.
Pr. portion: Energi: Kcal 386 = kj 1621
Kulhydrat 12 g Protein 17 g Fedt 30 g (70%) Fibre 2 g
• Kantareller er som gulerødder rige på karotin og
indeholder også niacin.
Se alle de bedste opskrifter med Pølser
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.