Det ureelle kød fra
dyrevildt er glimrende til ragout'er eller gryderetter. Det samme gælder
hjerte, tunge og lever fra vildt samt ældre vildtfugle, der har svært ved at
blive møre ved stegning.
Der er mange gode
ting i Vildtgryden, der sagtens kan serveres som gæstemad.
Til 6 personer.
Tilberedningstid: 1¾ time. Fryseegnet.
# Ingredienser
750-800 g vildtkød fra
bov, hals, ribben eller andet fra dyret
50 g smør
2 spsk olie
1 spsk hvedemel
salt og peber
3-4 dl bouillon
(afkog fra ben)
1 laurbærblad
1-2 kviste timian
4-5 små gulerødder
250 g skalotteløg
5-6 kartofler,
mellemstore
300 g bælgede ærter
(evt. frosne)
* Tilberedning
1. Skær kødet i små
stykker og brun det i 25 g smør og 2 spsk olie i en stegegryde.
Drys melet på og
krydr med salt og peber.
2. Tilsæt bouillonen
og kom laurbærblad og timian i.
Lad retten snurre
under låg i ca 1 time.
3. Skær imens
gulerødderne i 5 cm lange stave.
Pil løgene; det går
nemt hvis du holdes ganske kort i koghedt vand.
Brun løg og
gulerodsstave i resten af smørret i en anden gryde.
Kom dem derefter i
kødet.
Lad det koge endnu
15 min med kartoflerne, der er skåret i små tern.
4. Kom ærterne i
retten lige til sidst.
Smag retten til med
salt og peber.
Server en grøn salat
til.
Server en af vores
salater til.
Find flere gode opskrifter på tilbehør til vildt HER eller en
grøn salat HER
En rødkålssalat kan også
serveres til, se
opskrift her
Se flere dejlige retter med vildt HER og Vildt - info