Fantastisk lækker blandet salat med skalotteløg, salatblade, spinatblade, rødkål, vindruer og ristede valnødder. Hindbæreddike smager helt
vidunderligt af solmodne hindbær.
Giver 6 til 8
portioner
# Ingredienser
80 g valnødder i små
stykker
1 skalotteløg
0,8 dl olie
2½ spsk hindbæreddike
½ tsk salt
½ tsk sukker
salatblade
spinatblade
rødkål
150 g halve stenfri vindruer
* Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til
180 °C.
For at riste
valnødderne fordeles de i et enkelt lag på en bageplade.
Bages 6 til 8 min
eller indtil de er gyldne under regelmæssig omrøring.
Fjern valnødderne
fra bagepladen og afkøl.
Hakkes groft med en
kokkekniv; sæt til side.
2. Fjern skalotteløgets
ydre skind og skær rodenden af.
Hak 1 spiseskefuld
af løget.
3. Hæld olie, eddike,
skalotteløg, salt og sukker i en lille skål eller en beholder med låg.
Piskes sammen eller
rystes i en beholder med låg indtil det er godt blandet.
Tildækkes; sættes i
køleskab i indtil 1 uge.
4. Vask grønsagerne
separat i flere hold rent vand.
Afdryppes grundigt,
og hvis det er nødvendigt tørres de med køkkenrulle for at fjerne overskydende
vand.
Eller slyng salaten
i en salatslynge for at fjerne vandet.
5. Kasser visne
eller skadede blade.
Skær stilke af hvis
de er træagtige.
6. Riv nok
salatblade, spinatblade og rødkål i stykker for at fylde 500 g.
7. Bland grønsager,
vindruer og afkølede valnødder i en stor skål.
Lige før servering tilsættes
dressing; ryst det for at dække med dressingen.
Trin 2. Sådan skæres
rodenden af skalotteløget.
Trin 4. Sådan
slynges salaten for at fjerne væden.
Trin 6. Sådan fyldes
salaten i en målekop.
Se alle de bedste opskrifter med Salat
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------