Det er faktisk meget let selv at lave sprøde chips. De smager dejligt og er billige. Byd dine gæster
på disse timiankrydrede chips sammen med denne cremede sauce.
Tid: ca 30 min. 4
pers.
# Ingredienser
5 store kartofler
(600-700 g)
1 liter olie
2 tsk salt
1-2 tsk timian
YOGHURTDIP:
2 dl yoghurt naturel
2 spsk mælk
½ bdt. hakket persille
½ bdt. dild
1-2 tsk koriander
1 finthakket chilifrugt
* Fremgangsmåde
1. Skræl kartoflerne
og skær dem i tynde skiver. Læg dem i koldt vand.
Skift vand ind
imellem.
2. Opvarm olien til
180 °C.
Olien har den rette
temperatur, når en terning hvidt brød bliver gylden på ca 1 min.
3. Dup
kartoffelskiverne tørre og kog dem nogle stykker ad gangen til de er gyldne.
Tag dem op med en
hulske og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Drys dem med salt og
timian.
4. Lad yoghurten
dryppe af i et kaffefilter.
Blend den med mælk,
persille, dild og koriander.
Udkern chilien og
hak den fint.
Hæld dip'en i en skål og drys chilien over.
Server chipsene med
saucen.
Tips: I stedet for afdryppet yoghurt kan du bruge
cremefraiche, gerne den magre.
Du kan også servere friske grønsager til saucen, fx gulerodsstave,
blomkålsbuketter, agurkestave og selleristilke.
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------