Da man begyndte at spise tapas, var der født en spansk tradition, der siden er blevet vældig populær over hele verden. Kogebog.dk giver dig opskrifterne
Her er en opskrift med Tapanade
fra Andalusien
Til 4 portioner. Tilberedningstid: ca 15 minutter plus tid
til at trække
# Ingredienser
150 g sorte oliven
2 spsk kapers
½ dåse tunfisk i olie
6 ansjosfileter
1 spsk citronsaft
1 tsk sennep
6 spsk olie
½ tsk tørrede krydderurter, fx timian, rosmarin og oregano
salt og friskkværnet peber
* Tilberedning
1. Lad oliven og kapers dryppe af.
Så udstenes olivenerne, og det hele kommes i en blender.
2. Den afdryppede tunfisk og ansjosfileterne kammes i.
Citronsaften og senneppen tilsættes også, og det hele
pureres fint.
3. Mens der hele tiden blendes, blandes olien forsigtigt i,
lidt efter lidt.
Bliv ved med at blende, til den rigtige konsistens er nået.
4. Krydderurterne, salt og friskkværnet peber tilsættes og
blendes i.
Smag det til og lad det stå og trække i mindst 3 timer.
Ristet brød passer til.
Pr. portion ca 375 kcal/1575 kj. 12 g protein, 35 g fedt, 5
g kulhydrat
Se alle de bedste opskrifter med Tapas
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------