Enkel men utrolig god. Denne salat indeholder en urtemarinade, som fremhæver den naturlige smag af solmodne tomater • Solmodne tomater, som har fået lov at modne på planten, indeholder mere næring end dem
som er plukket grønne.
Forberedelse 15 min + marinering. 4 portioner
#Ingredienser
4 mellemstore tomater
1 forårsløg eller ¼ bundt purløg
1 dl skivede sorte oliven uden sten
DRESSING:
1 dl æblecidereddike
2 spsk hønsebouillon
1 spsk frisk, hakket basilikum
½ tsk sellerisalt
½ tsk friskkværnet peber
GARNERING:
basilikumblade
* Tilberedning
1. Bland eddike, bouillon, basilikum, sellerisalt og peber i
en skål.
Bland godt.
2. Skyl og del tomaterne i både.
Vend tomatbådene i dressingen.
Bland godt så tomaterne dækkes af dressingen.
Dæk skålen med plastfolie og lad det stå og trække
ved stuetemperatur i ca. 30 min.
3. Skær det grønne på forårsløget i tynde skiver eller
hak purløget.
Anret tomatsalaten på fire tallerkener.
Drys med sorte oliven og løg og garner med basilikumblade.
Server straks.
VARIATION
Du får en sprød og ostesmagende salat, hvis du drysser
brødcroutoner,
reven mozzarella eller parmesanost over, lige inden salaten
skal serveres.
Tips:
Frisk basilikum mørkner hurtigt, efter at den er hakket,
fordi luften forårsager en oxidering.
Hak derfor basilikum lige inden den skal anvendes.
Lav en dobbelt portion af dressingen.
Dressingen er også god at servere til mange andre salater.
Opbevar den i glasflaske på køl i op til en uge.
Pr. portion: Energi: Kcal 34 = kJ 143
Kulhydrat 3 g Protein 1 g Fedt 2 g (53%) Fibre 1 g
Se alle de bedste opskrifter med Salater og med Dressinger
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.