En gammeldags gæsteret som kan forenkles, ved at man bruger hollandaisesauce på glas eller i
pulverform. Det smager da bare godt. Retter med æg hitter
Tid: 25-30 min. 4
pers.
# Ingredienser
3 spsk eddike pr liter
vand
4 æg
hollandaisesauce (glas
eller pulver)
200 g røget skinke
4 skiver hvidt brød
1 spsk smør eller
margarine
* Fremgangsmåde
1. Hæld vand i en sauterpande
så den er 2/3 fyldt.
2. Tilsæt eddike.
Bring vandet i kog.
Dæmp varmen så
vandet kun lige simrer.
3. Hæld æggene, et
ad gangen, i en kop eller lignende.
Lad der efter ét æg
ad gangen glide forsigtigt ned i vandet.
4. Lad æggene simre
til æggehviden er fast, 3-4 minutter.
5. Tag æggene op med
en hulske.
Læg dem i en skål,
med varmt vand, så de holder sig varme.
6. Lav saucen efter
pakkens eller glassets anvisninger.
7. Skær skinken i
tern.
8. Steg brødet i
lidt fedtstof til det er gyldent på begge sider.
9. Læg en skive brød
på en tallerken. Drys skinken over.
Læg et æg over
skinken og dæk ægget med sauce.
Gentag med alle æggene.
Server evt. med en
grøn salat med agurk.
Tips: I stedet for skinken kan du bruge røget
laks, som du skærer i strimler.
Se alle de bedste opskrifter med Æg
Se alle de bedste opskrifter med Ost
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------