Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid, æg: 6 min. Skal hvile, fars: 15 min. Stegetid: 15 min. Middelsvær at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Æg, skotske
4 æg
Fars:
400 g hakket kalve- og flæskekød
1 lille løg
1 spsk hvedemel
½-1 dl mælk eller vand
salt peber
1 æg og 4 spsk fin rasp til panering
30 g smør + 1 spsk olie til stegning
*
Sådan laves Æg, skotske
1. Kom æggene i koldt vand og kog dem 6 min.
Afkøl dem under rindende, koldt vand.
2. Pil løget og riv det.
Bland det hakkede kød med løg og hvedemel og rør det til en
fast fars med mælk eller vand.
Krydr med salt og peber.
Lad farsen hvile ca 15 min.
3. Pil æggene.
Del farsen i 4 portioner.
Vend æggene i lidt hvedemel og pak en portion fars omkring
hver enkelt æg.
4. Pisk ægget til paneringen let sammen med en gaffel og
vend først fars-æggene heri og derefter i rasp.
5. Varm smør og olie gyldent på en pande og steg æggene
gyldne over det hele.
Skær dem igennem og server dem med skærefladen opad.
Tips: Spis Tomatsalat, Grønsager,
marinerede, Spinatsalat,
kold eller Salat,
blandet til.
Eller fx Tomatsauce med
fløde eller Ravigotesauce,
varm.
Farsen kan tilsættes lidt hakkede krydderurter.
Se alle de bedste opskrifter med Æg
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------