Bacon
har en særlig plads i det traditionelle danske køkken. Her giver vi opskriften
på en gammel kending, selvom vi ikke kunne modstå fristelsen til at blande lidt
spinat i "kagen"
2
personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min. Stege/bagetid:
20 min.
# Ingredienser til og spinat:
150
g tykke skiver bacon eller letsaltet svinebryst
4 æg
½
dl mælk
1
pakke frossen helbladet spinat (optøet)
muskatnød
salt
og peber
3-4
cocktailtomater
Tilbehør:
groft
brød eller rugbrød
*
Sådan laver du Æggekage med bacon og spinat:
Steg
baconskiverne gyldne og sprøde på en middelvarm pande, og lad dem dryppe af på
et stykke køkkenrulle.
Hæld næsten alt fedtet fra panden.
Pisk
æg og mælk let sammen, og tilsæt spinaten presset fri for
væde.
Krydr med revet muskatnød, salt og peber, og hæld blandingen på panden.
Bag æggekagen ved middelvarme, og løft jævnligt i æggemassen med en palet, så
det flydende kommer ned i bunden.
Læg
baconskiver og halve tomater på æggekagen, når den er næsten færdig, og lad dem
bage med de sidste par min.
Server med groft brød.
TIPS:
Vend evt. terninger af kogte kartofler i æggemassen, før den bages.
---
Rigtig mormormad uden alt for mange
dikkedarer. Det smager bare godt og fremtryller gode minder. opskrift bedst i
test 5 kokkehuer
Kilde: Hjemmets bedste MAD