Brug din Airfryer til at lave disse sprøde, gyldne riskugler
– de er en ideel side til en italiensk-Siciliansk- inspireret fest – det bliver
rigtig godt.
Arbejdstid: 15 min. Kogetid: 35-40 min plus afkøling. Giver 12
boller, nok til 4 personer
# Ingredienser
15 g usaltet smør
1 løg, finthakket
1 stort fed hvidløg, knust
200 g risotto ris
7 dl varm kyllinge- eller grønsagsbouillon/fond
50 g parmesan, fint revet, plus ekstra til servering
125 g mozzarella
100 g almindeligt hvedemel
2 æg, pisket
100 g tørret brødkrummer (gerne panko)
oliespray, til dug
* Tilberedning
Smelt smørret i en stor gryde ved middel varme og
steg løg og hvidløg i 5 min, indtil det er blødt.
Rør risene i og kog i 1 min, tilsæt derefter halvdelen af
fonden under god omrøring.
Fortsæt med at koge risene i 20 min, rør jævnligt og tilsæt
mere bouillon,
efterhånden som den er absorberet, indtil risene er møre og
cremede.
Rør parmesanen i og smag til.
Bred ud på en bakke og lad afkøle til stuetemperatur.
Skær mozzarellaen i 12 stykker og dup den tør med
køkkenpapir.
Form risene til 12 lige store kugler.
Flad en af kuglerne i håndfladen og tilsæt et stykke
mozzarella.
Bøj kanterne op for at omslutte det, og rul derefter til en
pæn kugle.
Gentag for at lave 12 kugler.
Rul hver riskugle i melet, efterfulgt af ægget og til sidst
brødkrummerne,
indtil de er jævnt dækket.
Afkøl indtil de er klar til stege, eller indtil de holder
formen godt.
Opvarm airfryer til 190 °C.
Sprøjt kuglerne med oliespray og
kog i portioner i 10-15 min til de er sprøde og gyldenbrune.
Drys med parmesan inden servering.
Tip
Til krydret arancini, serveres en spiseskefuld Nduja-pasta.
Se alle de bedste opskrifter med Airfryer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------