Filodejsrulle med grønne asparges, løg, majs, parmesan og
cheddarost. Rullen skæres i skiver og bages knasende sprød – server som forret
eller hovedret
Forberedelsestid: 20 min. Bagetid: 25 min. Antal kuverter: 4
# Ingredienser
2 bundter friske asparges
1 spsk olie
2 små hakkede løg
1 dåse majs uden væde (130 g)
0,6 dl hakket frisk persille
2 spsk hakket frisk basilikum
2 spsk friskrevet parmesan
1,8 dl reven cheddarost
1 æg
6 plader filodej
40 g smeltet smør
2 spsk reven frisk parmesan, ekstra
*Tilberedning
1.Skær aspargesene i stykker på 3 cm. Damp dem i 1 minut.
Varm ovnen op til 210 °C.
Varm olien i en tykbundet gryde. Kom løg i.
Steg det under omrøring i 3 min ved medium varme, eller
indtil det er blødt.
Tilsæt asparges, parmesan og cheddarost.
Bland det godt og tag gryden af varmen.
Køl det ned til stuetemperatur.
Tilsæt æg og rør det godt sammen.
2. Pensl dejpladerne med smeltet smør.
Læg dem oven på hinanden.
Fordel aspargesblandingen langs den ene side af dejen.
Form blandingen til en pølse med hænderne.
Rul dejen fast sammen over fyldet og fold enderne ind,
så dejen bliver til en pakke.
3. Læg dejen på en smurt bageplade.
Pensl med resten af smørret og drys det ekstra parmesan
over.
Bag retten i 25 min, eller indtil den er let brunet og
gennembagt.
Server den i skiver som en forret eller hovedret.
Tips:
Det er bedst at lave retten den dag, den skal serveres.
Se alle de bedste opskrifter med asparges
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.