Grønsager er ikke længere blot pynt til kød, men udgør hele,
velsmagende retter. Mangler du lidt
inspiration? Udforsk Kogebog.dk med flest spændende opskrifter.
Forberedelsestid: 1½ time Tilberedningstid: 1 time 25 min.
Kuverter: 6
# Ingredienser
300 g auberginer (2 mellemstore)
2 tsk salt
3 spsk olie
1 lille finthakket løg
2 fed hvidløg
850 g flåede tomater (fra dåse)
0,6 dl grofthakket basilikum
0,6 dl hvidvin
250 g forkogt fuldkornslasagne
500 g mozzarellaost, skåret i skiver
3,1 dl fløde
1 let pisket æg
1,2 dl revet parmesanost
1,8 dl rasp
1 spsk finthakket persille
* Tilberedning
1. Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver.
Læg skiverne på et stykke køkkenrulle og drys dem med salt.
Lad dem trække i 30 min og skyl dem så godt.
2. Opvarm ovnen til 180 °C. Dup auberginerne tørre med
køkkenrulle.
Læg skiverne i et enkelt lag på et letsmurt ildfast fad.
Pensl med lidt olie og bag i 35 min, indtil skiverne er
møre.
Vend dem en gang under bagningen.
3. Opvarm resten af olien i en gryde.
Tilsæt løg og hvidløg og svits dem ved lav varme i 3-4 min,
indtil løgene er møre.
Tilsæt tomat, basilikum og vin.
Lad det småkage uden låg i 10 min. Rør jævnligt i det.
4. Smør et 35 x 20 x 6 cm ildfast fad. Læg lasagneplader hen
over bunden.
Læg aubergineskiver hen over lasagnen.
Dæk disse med halvdelen af tomatsaucen.
Læg endnu et lag lasagneplader i fadet.
Hæld et lag mozzarella og resten af tomatsaucen over og dæk
det med et sidste lag lasagneplader.
5 Bland æg og fløde og hæld det over lasagnen.
Bland parmesanost og persille og drys også det over.
Bag auberginelasagnen i 45 min.
Prøv sammen med:
Forret: Thaibøf salat
Dessert: Citronostekage
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.