Her har vi ladet os inspirere af den italienske ret saltimbocca, men kødet udskiftes med skiver af aubergine.
Tid: ca 45 min. 6-8 pers.
# Ingredienser
2 auberginer
salt
2 spsk olie
150 g parmaskinke i skiver
1 bdt. basilikum
200 g mozzarellaost
1 løg
1 spsk olie
1 ds. knuste tomater
(400 g)
1 spsk tomatpure
½ tsk sukker
¼ tsk cayennepeber
* Fremgangsmåde
1. Skyl auberginerne.
Skær dem i ca 1 cm tykke skiver på langs.
Du kan evt. bruge pålægsmaskinen.
2. Læg aubergineskiverne
på smørrebrødspapir eller et skære bræt.
Drys med salt og lad
dem ligge ca 20 min. Dup dem tørre.
3. Varm olien på en stegepande
og steg skiverne ca 2 min på hver side.
Læg dem på køkkenrulle.
4. Læg en skive parmaskinke
og et basilikumblad på hver aubergineskive og rul sammen.
5. Skær mozzarellaen
i tern. Sæt dem på rullerne med tandstikkere.
6. Pil løget. Hak det
og steg det i olie. Tilsæt tomater og puré.
7. Kog saucen ca 15 min.
8. Smag til med sukker
og cayennepeber.
9. Hæld saucen i et dybt
fad.
Læg rullerne i saucen. Pynt med basilikumblade.
10. Server rullerne lune
eller kolde på en buffet, eller som forret med brød til.
Tips: Auberginen kan erstattes med zucchini.
Skær den på langs og
tilbered den som anvist ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------