I gamle dage var det
besværligt at tilberede mad hvor butterdej indgik. I dag er det meget nemt ved
hjælp af færdig butterdej. Retten er nem og god
Tid: 40-45 min,
heraf 20-25 min i ovnen. 4-6 pers.
# Ingredienser
5 plader butterdej
PENSLING:
1 æg
FYLD:
200 g kalvebrissel
eller 1 kalvenyre
vand og salt
2 spsk smør eller
margarine
1 spsk hvedemel
2½ dl fløde 13%
½ tsk salt
¼ tsk peber
½ spsk sherry eller
friskpresset citronsaft
1 pk frosne scampi
(170 g) eller krebsehaler
PYNT:
dild
* Fremgangsmåde
1. Læg
butterdejspladerne oven på hinanden.
Rul ud til et
rektangel, 20x30 cm, eller rul butterdejspladen ud.
2. Stik runde kager
ud af dejen, ca 8 cm i diameter.
Stik også
markeringer for en indre cirkel ud, ca 6 cm i diameter.
3. Læg kagerne på en
plade med bagepapir og pensl.
Bag ved 200 °C 20-25
minutter.
4. Læg brissel eller
nyre i koldt, saltet vand og bring den forsigtigt i kog.
Hæld vandet fra og
hæld nyt saltet vand på.
Lad det simre ca 10
minutter.
Hæld vandet fra og
lad det svale af.
Skær kødet i tern.
6. Smelt fedtstoffet
i en gryde.
Pudr melet over og tilsæt fløden.
Rør rundt og lad det koge i 3-4 min.
Smag til med salt,
peber og sherry eller citron.
Læg derefter
brissel- eller nyretern i sammen med de optøede scampi eller krebsehaler.
7. Tag forsigtigt
midtercirklen ud på butterdejskagerne.
Fyld hullerne med
stuvningen.
Pynt med dild og læg
lågene på skrå ovenpå, server.
Tips: Kalvebrissel eller nyre kan erstattes med
kyllingelever,
som skæres i tern og steges i fedtstoffet.
I øvrigt tilberedes
retten som ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Pie
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------