I sin franske udgave, og det er den der er forbillede for camembert-oste over hele verden, er camembert en komælksost, en hvidskimlet ost med et fedtindhold på mellem 40 og 50%.
De bedste franske camemberter kommer fra Normandiet, men der
laves camembert(typer) andre steder i landet.
Camemberten siges at være blevet skabt allerede omkring år
1790 af en fransk bondekone, Marie Harel, fra byen Camembert. Først 100 år
efter fik den sin cylindriske form og endnu senere sin karakteristiske
emballage.
En tilpas moden camembert har et tæt lag hvid, letdunet
skimmel og den lugter frisk - som en frisk gennemskåren champignon. Den skal give
efter for tryk, og kniven skal synke ned gennem ostemassen. Den kan altså vanskelig
skæres. En umoden camembert gør modstand ved tryk, og det betyder, at den har
en fast kerne. Det foretrækkes af nogle, og så er det en forudsætning for
friteret camembert. Camembert fremstilles også i magrere udgaver af hensyn til
folk med vægtproblemer. Det sker ikke af hensyn til smagen, for den forringes,
når fedtprocenten nedsættes.
Camembert pakkes som en flad cylinder på 250 gram, men
herhjemme fås den også i halve og sjettedele. Opbevar gerne camembert i
køleskab, men tag den ud 20-30 minutter (efter størrelse) før den skal spises.
Det gælder endvidere for skimmeloste og andre sarte oste, at de skal købes i
mindre portioner, så de kan være spist inden for få dage og dermed på det
bedste modenhedstidspunkt.
Se de bedste opskrifter med Camembert
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------