Byen Cheddar i Cheddardalen i Somerset i Sydengland lægger navn til cheddarosten.
Den blev skabt allerede i slutningen af det 15. århundrede og er nu en af de mest efterlignede og producerede oste i verden. Specielt dog
i engelsktalende lande som Canada, USA, Australien og New Zealand.
Det er en 48% komælksost, en småhullet, fast skæreost med
gul (eller rød) skorpe. Cheddar fås i flere udgaver. En hvid og en gul. Den
sidste er farvet med plantefarver.
En ung cheddar er lagret i 3 måneder, en moden kræver mindst
6 måneder, og så er der en farmerversion, der er lagret endnu længere for at
udvikle en endnu fyldigere og mere karakteristisk smag.
Den engelske cheddar er i almindelig handel herhjemme, og
der laves også en dansk.
Cheddar spises som den er, men den er også meget brugt i
mad.
Opbevar den svalt, gerne i køleskab, mellem 4 °C og 7 °C.
Se alle de bedste opskrifter med OST eller cheddar
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------