Kan du lide cheesecake, og kan du lide chokolade? Så vil du
elske denne choko ostekage i en bagt version. Den opskrift og selvfølgelig
bedst på Kogebog.dk
Giver 16 kvadrater
# Ingredienser
75 g smør, blødgjort
65 g brun farin
140 g + 1 spsk hvedemel
80 g hakkede pecan
nødder (valgfrit)
160 g chokoladeknapper
1 pk (225 g)
flødeost, blødgjort
60 g stødt melis
1 stort æg
1 tsk vanilla
1 spsk flormelis
1 spsk kakao
* Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til
180 °C.
Forbered en 20 cm
kvadratisk bageform; sæt den til side.
2. Pisk smør og brun
farin i en stor skål med elpiskeren på mellem fart indtil det er let og
luftigt, skrab ned ad siderne på skålen.
Tilsæt 225 g mel.
Pisk med lav fart,
skrab ned af siderne på skålen.
Rør pecan nødder i
med en røreske. (Blandingen vil være smuldrende.)
Tryk det jævnt ned i
den forberedte form.
3. Bages i 15 min.
4. Læg knapperne i
en 25 cl glas målekande.
Stil den i
mikroovnen på MAX i 2½ til 3 min eller indtil det er smeltet, rør i det efter 2
min.
5. Pisk flødeost og
stødt melis i en mellemstor skål med elpiskeren på mellem fart indtil det er
let og luftigt, skrab ned ad siderne på skålen.
Tilsæt den
resterende 1 spsk mel, æg og vanilla; pisk med lav fart indtil det er jævnt.
Rør gradvist den
smeltede chokolade i, bland det godt.
6. Hæld
flødeosteblandingen over den delvist bagte skorpe.
Stil det tilbage i
ovnen; bages i 15 min eller indtil det er fast.
7. Sæt formen på en
metalrist; afkøl den helt.
Bland flormelis og
kakao i en kop.
Hæld det i en finmasket si; sigt det over brownies hvis det ønskes.
Skær brownies i 5 cm
kvadrater.
8. Opbevar dem i
beholdere med tætsluttende låg i køleskab eller frys dem i op til 3 måneder.
Trin 2: Skrab ned ad
siderne på skålen.
Trin 4: Rør i de
smeltede chokoladeknapper.
Trin 6: Hæld
flødeosteblandingen over skorpen.
Se alle de bedste opskrifter med Kager
Se alle de bedste opskrifter med Småkager
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------