Her får du charlottekage i flere spændende udgaver. Vælg
mellem kirsebær, kirsch, chokolade med jordbær, pære eller chokolade med rom.
Det er lækkert frækt.
Charlottekage er en ægte fransk klassiker. Og den kan laves
i lige den smagsvariant du ønsker.
Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 5 min. 8 personer.
# Ingredienser
200 g mørk chokolade
250 g kirsebær
20 ladyfinqers
4 æg, blommer og hvider adskilte
1 tsk flormelis
1 tsk usødet kakao
* Tilberedning
Bræk chokoladen i stykker, og smelt den i vandbad.
Sæt nogle få kirsebær til side til pynt, og udsten resten.
Dæk en charlotteform indvendigt med plastfilm.
Dæk bund og sider med ladyfingers.
Bland æggeblommer og smeltet chokolade i en stor skål.
Pisk æggehviderne stive, og fold dem forsigtigt i
chokoladen.
Kom halvdelen af moussen i kagen.
Tilsæt halvdelen af de udstenede kirsebær.
Fold resten af kirsebærrene i den resterende mousse, og
kom det i formen. Dæk til med de resterende ladyfingers.
Afkøl i køleskab mindst 4 timer.
Trim stykker af ladyfingers, som evt. stikker ud af formen,
og vend kagen ud af formen.
Drys med flormelis og kakao, og pynt med de hele kirsebær.
Charlotte med kirsch
Rør 2 spsk kirsch i den smeltede chokolade.
Chokoladecharlotte med jordbær
Kør 300 g jordbær i foodprocessor.
Opvarm lidt af puréen med 100 g sukker, tilsæt 4 blade
udblødt husblas.
Vend 4 spsk jordbærlikør og 6 dl flødeskum i resten af puréen.
Fyld chokolade- og jordbærmousse lagvis i formen.
Charlotte med pære
Læg skiftevis lag af chokolademousse og pære fra dåse i
kvarte.
Chokoladecharlotte med rom
Dyp ladyfingers hurtigt i lige dele mørk rom og vand.
Fyld op med chokolademousse.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert Is og sorbet Frugt og bær Charlotte Kager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------