Disse iskager smager af meget og kan opleves som
kalorierige, men det er de ikke. Hemmeligheden er at anvende yoghurtis.
• Mild, letmælks-yoghurt naturel giver en dejlig is uden
fedt.
Forberedelse 10 min + afkøling. Tilberedning 12 min +
frysning. 4 portioner
# Ingredienser:
2½ dl hvedemel
½ tsk natron
½ tsk salt
2 spsk smør eller margarine + fedtstof til bagepapiret
60 g let Philadelphia
ost
2 dl farin
1 stort æg
1 æggehvide
1 dl (50 g) hakket blokchokolade
250 g yoghurt-is, vanilje
* Tilberedning:
1. Bland mel, natron og salt i en skål. Bland godt.
2. Smelt fedtstoffet ved svag varme. Lad det svale lidt af.
Bland Philadelphiaost, farin og fedtstof i en blender eller
foodprocessor til en ensartet masse.
Pisk æg og æggehvide i og rør melet i.
Rør den hakkede chokolade i.
Dæk dejen til og lad den stå koldt til den er fast, ca. 15
min.
3. Sæt ovnen på 200 °C.
Beklæd 2 plader med bagepapir. Smør papiret med fedtstof.
Sæt dejen i 8 toppe med 3 cm mellemrum.
Skyl bagsiden af en ske med koldt vand og glat kagerne ud.
4. Stil kagerne i ovnen (begge plader på en gang, hvis du
har
en varmluftovn) og
bag til kagerne begynder at blive mørke i
kanten, ca. 12 min.
Byt om på pladerne efter den halve bagetid.
Læg kagerne på en rist og lad dem blive helt kolde.
5. Læg 4 af kagerne med bunden opad, læg yoghurtisen på
og læg en kage ovenpå.
Pak kagerne ind i smørrebrødspapir og frys dem.
Chokoladekager med is:
Pr. portion: Energi: Kcal 565 = kJ 2373
Kulhydrat 93 g Protein 10 g Fedt 17 g (27%) Fibre 1 g
Tips:
Hvis fedtstoffet brunes inden bagningen bliver
farven dybere og smagen på kagerne kraftigere.
Pas blot på, at det ikke branker.
Optø yoghurtisen let i mikroovnen.
Det er lettere at smøre isen på kagerne hvis den er blød.
Kør på middel effekt i ca. 20 sekunder.
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.