Denne amerikanske specialitet er et sandt lækkeri til
morgenmad eller brunch. Ristede muffins med sprød bacon, pocherede æg og en
cremet hollandaisesauce.
Forberedelsestid 25 min. Tilberedning 10 min. Til 4 pers.
# Ingredienser
HOLLANDAISESAUCE
2 æggeblommer
2 spsk vand
90 g klaret smør (se Kokketips)
½ tsk citronsaft
salt og peber
---
8 tykke skiver bacon
4 fuldkorns muffins
3 spsk eddike
8 æg
4 sorte oliven uden sten, eller 8 skiver trøffel
* Tilberedning
1. Hollandaisesauce: følg anvisningerne nedenfor.
Dæk den færdige sauce til med bagepapir og hold den varm.
2. Steg baconen sprød og rist de overskårne muffins på begge
sider.
Læg baconen oven på de varme muffins og hold dem varme.
3. Pocherede æg: fyld en gryde med vand og bring det i
kog.
Skru ned for blusset og tilsæt eddike.
Vandet skal være lige på kogepunktet.
4. Slå et æg ad gangen ud i en kop.
Hæld langsomt ægget ned i gryden.
Lad dem koge, to eller tre ad gangen, i 2-3 min, til de
netop er faste.
Tag forsigtigt de færdige æg op med en hulske og lad dem
dryppe godt af.
5. Læg straks de pocherede æg oven på baconskiverne.
Dæk det hele med hollandaisesauce.
Pynt med halve sorte oliven eller skiver af trøffel.
Serveres omgående.
Kokketips
Der går 170 g smør til 90 g klaret smør.
Smørret smeltes langsomt ved lav varme.
Der skal ikke røres i smørret.
Når det er helt smeltet, fjernes overfladeskummet forsigtigt
med en ske.
Hæld det klare smør over i en beholder, og lad bundfaldet
blive tilbage i gryden.
Klaret smør kan holde sig i op til 4 uger i køleskabet.
Hollandaisesauce
Denne sauce må ikke blive for varm, for så vil den
koagulere.
Pisk æggeblommer og vand sammen i en varmebestandig skål,
indtil det er skummende.
Sæt skålen over en pande halvt fyldt med kogende vand og
lad det simre til det tykner.
Skålen må ikke røre vandet. Pisk smørret i lidt ad gangen.
Fortsæt med at komme smeltet smør i over meget svag varme,
og mens der piskes hele tiden.
Der skal kunne ses et spor på saucens overflade, når
piskeriset løftes.
Når smørret er pisket i, sies saucen over i en ren skål, rør
citronsaften i og
smag til med salt og peber.
Se alle de bedste opskrifter med Morgenmad
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.