I takt med at vi
rejser mere bliver vore madvaner mere internationale. Det kan også spores i
vore frikadeller! Disse smager saftsuseme godt.
Tid: 30-35 min. Frikadellerne
er fryseegnede. Holdbarhed 3 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
1 løg
1-2 fed hvidløg
500 g hakket kalv og
flæsk
2 æg
1 tsk sambal oelek
1 tsk salt
¼ tsk peber
½ tsk knust
citronpeber eller 8 cm citrongræs
1-2 dl vand
2 spsk smør eller
margarine
SAUCE:
3 dl bouillon (vand
+ terning)
2 tsk gurkemeje
1 tsk karry
1 spsk hvedemel
½ dl cremefraiche
50 g hakkede
jordnødder
1 tsk citronsaft
salt og peber
* Fremgangsmåde
1. Pil og hak løg og
hvidløg.
Rør kødet med løg,
hvidløg, æg, sambal oelek, salt, peber og knust citronpeber eller hakket
citrongræs.
Spæd med vand til en
smidig fars.
3. Tril mellemstore
frikadeller.
Læg dem på et skyllet skærebræt.
4. Opvarm
fedtstoffet på en pande.
Når det er
stegeklart, steger du frikadellerne (ikke for mange ad gangen).
5. Bring bouillonen
til saucen i kog.
Krydr med gurkemeje
og karry. Rør melet glat med lidt vand.
Pisk det i saucen.
Lad den koge 5 min.
6. Kom til sidst cremefraiche,
jordnødder og citronsaft i.
Smag evt. til med
salt og peber.
7. Server
frikadellerne med saucen, ris og agurkestave.
Tips: Det er kun frikadellerne som kan fryses.
Saucen må du
tilberede hver gang.
Se alle de bedste opskrifter med Hakket kalv og flæsk
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------