Forret. Dessert. Arbejdstid: 15 min. Bagetid: 15 min. Optøning: 30 min. Let at lave. Mellem pris (4 personer).
# Ingredienser
til Gorgonzola, indbagt:
200 g butterdej
eller 2 plader frossen (175 g)
200 g gorgonzola
Til pensling: 1
æggeblomme
*
Sådan laves Gorgonzola,
indbagt:
1. Lad de frosne
butterdejsplader netop tø op i køkkenet, men sørg for, at de ikke ligger så længe,
at de bliver for bløde.
Ellers må de kort i
fryser eller køleskab igen. En snes min. er nok.
Hjemmelavet
butterdej: se Butterdej.
2. Rul hver
butterdejsplade til en aflang firkant på 10 x 20 cm.
Skær hver af dem
midt igennem på tværs med en meget skarp kniv.
3. Fordel
gorgonzolaen på midten af de fire butterdejsfirkanter, og fold dem midt over,
så de danner trekanter.
Pensl
sammenføjningerne let med æg og tryk dem godt til med en gaffel.
4. Læg de ostefyldte
butterdejstrekanter på en meldrysset bageplade eller på en plade dækket med
bagepapir.
5. Pensl med æg og
sæt dem på midterrillen i en 200 °C varm ovn.
Bag dem lette,
hævede og gyldne, det varer ca. 15 min.
Tips: Server til suppe, salat eller sammen med
aperitif'en som »forret«.
Anden blåskimmelost kan
bruges, fx danablu.
Finthakkede
krydderurter, fx basilikum, persille eller blegselleriblade, kan lægges på
osten, før butterdejen foldes om.
Se flere opskrifter
med Gorgonzola
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------