Gorgonzola er en
meget vellagret ost, som giver en kraftig, krydret og lækker smag til både kød
og sauce. Lyder det ikke godt?
Tid: 20 min. 4 pers.
# Ingredienser
500 g oksefilet
150 g gorgonzolaost
4 skiver bacon
1 spsk smør eller
margarine
½ dl madeira
1 dl bouillon (vand
+ terning)
1 tsk Maizena
salt og peber
1 spsk hakket
persille
* Fremgangsmåde
1. Skær kødet i 4
stykker. Skær en lomme i hvert stykke.
Fyld med 100 g af
osten, og gem resten til saucen.
2. Svøb en skive
bacon om hvert stykke kød.
3. Smelt fedtstoffet
på en stegepande.
Når det er
stegeklart lægger du kødet på og steger det 2-3 min på hver side.
Tag kødet op og hold det varmt under aluminiumsfolie.
4. Kog panden af med
vin og bouillon.
Jævn skyen med Maizena
udrørt i lidt koldt vand.
Tilsæt resten af osten. Giv saucen et opkog.
5. Smag saucen til
med lidt salt og peber. Rør persillen i.
6. Server kødet på
varme tallerkener med sauce rundt om.
En rodfrugtgratin er
god at servere til.
Tips: I stedet for oksefilet kan du bruge
roastbeef, som kan skæres i skiver, fyldes og tilberedes som ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------