Grillet grapefrugt dækket med let, luftig marengs er den
ideelle dessert efter en krydret hovedret, og den indeholder intet fedt.
• Hver portion indeholder den anbefalede dagsdosis af
C-vitamin.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 20-25 min. 4 portioner.
# Ingredienser:
2 store grapefrugter, gerne røde
½ dl tør sherry
8 tsk farin
½ tsk kanel
2 æggehvider
½ dl sukker
frisk mynte til pynt
* Tilberedning:
1. Forbered grapefrugterne, se under Tips.
2. Tænd for ovnens grill.
Dryp 3 tsk sherry på hver grapefrugt og dernæst
2 tsk farin på hver frugt. Pudr med kanel.
Læg grapefrugterne i et ovnfast fad og grill 8 cm fra
varmen til sukkeret er blevet til karamel, ca. 3 min.
Afkøl dem.
3. Sæt ovnen på 150 °C.
Pisk æggehviderne med mixeren til fast skum.
Pisk halvdelen af sukkeret i.
Vend resten af sukkeret i.
4. Fordel marengsmassen på grapefrugterne.
Glat massen med bagsiden af en ske og top den
lidt op eller sprøjt massen på med en sprøjtepose.
5. Bag i ovnen til marengsen er gylden, 15-20 min.
Pynt med mynte og server straks.
Grapefrugt Alaska:
Pr. portion: Energi: Kcal 100 = kJ 420
Kulhydrat 23 g Protein 2 g Fedt O g (0%) Fibre 1 g
Tips:
Anvend en lille, gerne takket kniv og skær rundt langs
grapefrugtens kant mellem frugtkødet og skallen.
Skær frugtkødet løs på begge sider af den
gennemsigtige hinde.
Skær den hvide stilk i midten ud og tag forsigtigt
de gennemsigtige hinder fra.
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.