En let vegetarisk kartoffelgratin, som smager dejligt med en salat eller som tilbehør til en kødret.
Godt og friskt på en sommerdag. Du sparer på kalorierne, hvis du bruger kvark og mager
ost.
Forberedelse 40 min. Tilberedning 30 min. 4 portioner
# Ingredienser
500 g (6-8 stk) kartofler af en fast sort, fx Bintje
1 bundt basilikum
2 fed hvidløg
4 æg
2½ dl kvark
1 tsk salt
¼ tsk hvid peber
200 g camembert (mager)
250 g (3-4 stk) tomater
DESUDEN:
1 tsk olie til fadet
* Tilberedning
1. Skrub og kog kartoflerne i lidt vand ca. 30 min.
2. Nip bladene af basilikumstilkene og striml dem fint.
Pil hvidløgsfeddene.
3. Del æggene i blommer og hvider.
Rør blommerne sammen med basilikummen.
Pres hvidløget i og bland det med kvark.
Smag til med salt og peber.
4. Skær camembertosten i små tern og rør dem i
kvarkblandingen.
Pisk æggehviderne med et nip salt til fast skum og vend det
forsigtigt i ostemassen. Stil blandingen koldt.
Varm ovnen til 225 °C
5. Hæld vandet fra kartoflerne, pil dem og skær dem i skiver.
Skyl tomaterne og skær dem i skiver.
Smør et gratinfad.
6. Læg kartoffelskiverne i fadet og drys med lidt salt og
peber.
Dæk med tomatskiverne og drys også dem med lidt salt og peber.
Hæld osteblandingen over og bag gratinen i ovnen ca 30 min.
Gratin med camembert:
Pr. portion: Energi: Kcal 441 = kj 1824
Kulhydrat 26 g Protein 28 g Fedt 25 g (51%) Fibre 3 g
Tips:
Det er let at skære camembertosten i tern, hvis man
lægger den ca. 15 min. i fryseren forinden.
I stedet for camembert kan du mose Danablue
eller gorgonzola med æggeblommerne, til en
glat creme som røres i kvarkmassen.
Se alle de bedste
opskrifter med Kartofler og med Grønsager.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min..