Asparges, tilberedt som italienerne elsker det: Gratinerede med flager af parmesan og med præcis passende tyggemodstand - al dente!
De grønne asparges får farve af klorofyl. Aspargesene
indeholder bl.a. kostfibre og meget betakarotin.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 15 min. 4 portioner
# Ingredienser
1,2 kg friske grønne asparges
1 tsk salt pr. liter kogevand
1 nip sukker
50 g smør eller margarine + fedtstof til fadet
⅓ tsk
salt
⅛ tsk hvid peber
1 knivspids reven muskatnød
100 g parmesan i et helt stykke
* Tilberedning
1. Skyl aspargesene og skær eller bræk den træede ende af.
Skræl den nederste del af stilkene tyndt.
(Ikke nødvendigt på friskhøstede asparges).
2. Bind aspargesene sammen i bundter.
Bring rigeligt med vand i kog i en stor gryde med salt og
sukker.
Læg aspargesbundterne i med knopperne samme vej og
kog dem knapt møre, 5-10 min.
Lad dem ikke få for meget.
3. Varm ovnen til 200 °C.
Smør et lavt ovnfast fad let med fedtstof.
Tag aspargesene op med en hulske.
Lad dem dryppe af, klip snoren af og læg dem forsigtigt i
det smurte fad.
4. Smelt fedtstoffet, smag til med salt, peber og
muskat og hæld det over aspargesene.
Høvl parmesanosten tyndt og drys flagerne over aspargesene.
5. Gratiner ca. 15 min i ovnen eller til osten begynder at
brune.
Gratinerede asparges:
Pr. portion: Energi: Kcal 268 = kj 1125
Kulhydrat 5 g Protein 17 g Fedt 20 g (67%) Fibre 5 g
VARIATION
Drys tern af kogt skinke over og derefter høvlet parmesan.
Det giver gratinen en herlig smag. Eller pres 1 fed hvidløg
i fedtstofblandingen.
Tips:
Den "ægte" asparges er helt og holdent grøn.
De grønne asparges er så møre, at de ikke skal skrælles.
Skær ca. en centimeter af i bunden.
Eller bræk forsigtigt den nederste del af.
Se alle de bedste
opskrifter med Kartofler og med Grønsager.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min..