Nyd den raffinerede smag af en mør, saftig bøf gratineret
under et krydret tomat og mozzarella-ostedække. Kombiner med varme eller kolde
grønsager og byd et godt brød til.
Forberedelse 25 min. Tilberedning 15 min. 4 portioner
#Ingredienser
4 møre oksebøffer à 125-150 g
4- 5 store bøftomater
1 løg
3 spsk olie
1 fed hvidløg
1 tsk oregano
½-1 tsk salt
¼ tsk groft kværnet sort peber
125 g (1 ost) mozzarella
* Tilberedning
1. Lad bøfferne fa stuetemperatur, ca. 20 min.
Skold og flå tomaterne.
Del dem i kvarte og fjern kernerne.
Skær frugtkødet i små tern.
2. Pil løget og hak det fint.
Opvarm 1 spsk af olien og steg løgene blanke.
Pil hvidløget og pres det i.
Tilsæt tomaterne og lad dem simre med i ca. 5 min.
Krydr med oregano, salt og peber og stil til side.
3. Skær mozzarellaen i skiver og derefter i strimler
(brug evt. en æggedeler).
Varm ovnen til 250 °C eller tænd for grillen.
4. Opvarm resten af olien på en teflonpande eller
grillpande.
Dup kødet tørt og steg (grill) det 3 min på hver side,
krydr med salt og peber og
læg bøfferne ved siden af hinanden i et ovnfast fad.
Hæld tomatsaucen over og drys med mozzarellastrimler og
evt. lidt friskkværnet peber.
5. Gratiner kødet i den hede ovn eller under grill 5-8 min,
til osten begynder at smelte. Server straks.
SERVERINGFORSLAG
Let stegte zucchiniskiver og et nybagt sprødt brød, gerne
grahamsbaguette og et glas rødvin smager godt til.
Tips:
Placer grillristen i den rette afstand fra grillen.
Tyndere bøffer placeres højere oppe og tykkere længere nede.
Gratiner i mikroovn: Læg bøfferne i hvert sit fad og fordel
tomatsauce og ost ovenpå.
Gratiner ca. 2 min pr. bøf ved 600 W.
Regn med at kødet bliver mere gennemstegt i en mikroovn
end i en almindelig ovn.
Pr. portion: Energi: Kcal 395 = kj 1659
Kulhydrat 7 g Protein 40 g Fedt 23 g (52%) Fibre 2 g
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød, Kalvekød eller Vildt
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.