Denne gode og farvestrålende gratin bliver cremet og lækker
takket være den magre og fyldige ost. En lækker vegetarret, hvor også
kødspiserne kan føle sig tilfredse.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 10 min. 4 portioner
# Ingredienser
2 dl blomkåls buketter
2 dl broccolibuketter
1½ dl gulerødder i mønter
1 dl frosne grønne ærter
SAUCE:
1½ spsk hvedemel
1½ dl letmælk
1½ spsk kyllingefond
2 spsk grønsagsvæde
1½ dl reven, mager ost med smag
salt
¼ tsk friskkværnet sort peber
* Tilberedning
1. Varm ovnen til 225 °C. Bring letsaltet vand i kog i en
gryde.
Læg blomkål og broccoli i, og lad det koge ca. 3 min.
Tilsæt gulerødderne, og lad dem koge med i 2 min.
Gem 1/2 dl kogevand, hæld resten væk, og lad grønsagerne
køle af.
Ærterne skal blot tø op.
2. Rør melet ud i lidt af mælken.
Bland resten af mælken med fond og grønsagsvæde.
Bring det i kog, og pisk jævningen i.
Lad saucen simre under omrøring, ca. 5 min.
3. Bland 3/4 dl af den revne ost i saucen og smag til
med salt og peber.
4. Læg grønsagerne i 'et lavt ovnfast fad.
Hæld saucen over, og drys resten af osten på.
Gratiner midt i ovnen i ca. 10 min, til alt er
gennemvarmt og har fået fin farve,
GENVEJ
Frosne, færdigskårne grønsager er allerede forkogte,
så dem kan du lægge direkte i fadet.
Gratinerede grønsager:
Pr. portion: Kalorier 123 = Kilojoule 500
Kulhydrat 11 g Protein 10 g Fedt 4 g (29%) Fibre 4 g
• Karotenet i gulerødder omdannes til A-vitamin .
• Blomkål og broccoli er rige på jern og kalcium .
Tips:
Et godt blomkålshoved er fast knudret, kompakt og hvidt
eller cremefarvet, Køb ikke hoveder, der er løse i
strukturen.
Begynd med at fjerne bladene.
Skær dernæst midterstokken fra, så får du
buketterne næsten automatisk.
Til slut er det bare at skære stilkene lidt til.
Se alle de bedste
opskrifter med Kartofler og med Grønsager.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min..