Utroligt godt og alles favorit! Husk på at lave denne
vidunderlige dessert i juni/juli, når jordbærrene er sødest og lækrest.
• Jordbær indeholder meget jern og C-vitamin. De er desuden
fiberrige.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 15 min. 4-6 portioner
# Ingredienser:
750 g jordbær
2 æggehvider
¼ tsk salt
2 dl piskefløde
1 stang vanilje
3 æggeblommer
4 spsk flormelis
SAUCE:
100 g rå
marcipan
3 spsk Amaretto
likør
2 æggeblommer
1 spsk flormelis
1 dl marsala vin
* Tilberedning:
1. Begynd med saucen.
Riv marcipanen ned i en skål, og rør den blød med likøren.
2. Pisk æggeblommer skummende med flormelis.
Stil skålen i vandbad, og opvarm under stadig piskning,
til saucen jævner.
Rør da marcipan/likørblanding i sammen med marsala vin.
3. Sæt ovnen på 250 °C.
Skyl og nip jordbærrene.
Dup dem tørre med køkkenrulle, og fordel dem i fire
ovnfaste portionsskåle.
4. Pisk æggehvider og salt til meget fast skum.
Lad vaniljestangen trække lidt i varmt vand.
Skrab kornene ud, og bland dem med fløden.
Pisk fløden til skum.
Pisk de tre æggeblommer med flormelis.
5. Dæk jordbærrene med flødeskum,
derefter med æggehvide og til slut med
æggeblommemassen.
Gratiner ca. 5 min midt i ovnen.
Server straks sammen med saucen.
Gratinerede jordbær:
Pr. portion (6 pers.): Kalorier 628 (418) = KJ 2625 (1750)
Kulhydrat 44 g (30 g) Protein 7 g (5 g) Fedt 42 g (28 g)
Fibre 5 g (3 g)
Tips:
Hvis du ikke har rå marcipan i huset,
kan du hurtigt selv lave det.
Mal mandler fint, og læg lige dele mandler
og flormelis i en skål.
Dryp lidt æggehvide i som bindemiddel,
og rør det sammen.
Der går 50 g mandler og 50 g flormelis
til 100 g marcipan.
Mandelsaucen kan fryses og siden serveres som
en parfait med fx jordbær- eller hindbærpuré til.
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.