Findes der noget bedre, end en fristende varm løgsuppe med ostelåg at varme sig på i den kolde og mørke årstid? De gratinerede løgsupper stammer fra de gamle haller i Paris.
Her kunne man få suppe i restauranterne både tidligt og sent. Server suppen i
ovnfaste portionsskåle.
Tid: ca 1 time,
heraf ca 15 min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
1 kg løg
25 g smør eller
margarine
1½ liter oksebouillon (vand + terning)
salt og peber
½ flûte
175 g groft reven
ost med smag, fx gruyere, parmesan eller lagret Danbo
* Fremgangsmåde
1. Pil løgene og
skær dem i tynde skiver.
Det er nemt gjort
med foodprocessorens snitteplade.
2. Steg løgene smukt
gyldne i fedtstof i en gryde, 15-20 min.
3. Tilsæt bouillon
og lad løgsuppen simre yderligere ca 15-20 min.
4. Smag evt. til med
salt og peber.
5. Skær flûten i
cm-tykke skiver.
Rist skiverne på
begge sider på en plade midt i en 150 °C varm ovn, ca 5 min.
Tag brødene ud når
de er gyldne.
Skru ovnen op til 250-275 °C
6. Skær det ristede
brød i tern.
7. Opvarm de
ovnfaste suppeskåle og hæld den varme løgsuppe i.
Drys brødterningerne
over.
8. Dæk med et tykt
lag reven ost.
9. Sæt skålene i
ovnen og gratiner til osten er smeltet og gylden, ca 10 min.
10. Server den
gratinerede løgsuppe straks.
Tips: Halvdelen af løgene kan erstattes med
salatløg eller porrer.
Se alle de bedste opskrifter med Suppe
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------