Lad dig ikke
overraske over de mange æg i saucen! De skal til for at få den fløjlsbløde
konsistens.
Retter med oksekød hitter altid! Kan anbefales
Tid: 1 time. Retten
er fryseegnet. Holdbarhed 4 mdr. 4-6 pers.
# Ingredienser
1½ kg velhængt
højreb uden ben
2 spsk smør eller margarine
1 tsk salt
¼ tsk sort peber
3 dl vand
SAUCE:
8 æg
1 bdt. bredbladet
persille
1 bdt. purløg
1 bdt. kørvel
1 bakke karse
1 dl olie
1 dl mælk
2 dl cremefraiche
salt og peber
* Fremgangsmåde
1. Opvarm
fedtstoffet i en stegegryde.
Når det er
stegeklart lægges kødet i og det brunes på alle sider.
2. Drys med salt og
sort peber og hæld vand ved.
Læg låg på og lad
kødet stege 40-45 min.
3. Kog æggene 8 min.
Pil dem og del dem i blommer og hvider.
Hak hviderne. Stil
dem til side.
4. Hak alt det
grønne.
5. Mix
krydderurterne med olie, mælk, cremefraiche og æggeblommer til en glat sauce.
Smag til med salt og
peber.
6. Tag kødet op og
skær det i skiver.
Anret det på et fad
og øs skyen over.
7. Server saucen
drysset med hakkede æggehvider og kogte kartofler.
Tips: I stedet for højreb kan du bruge roastbeef
eller entrecôte.
Steg den som
ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------