Suppe Forret Arbejdstid: 45 min. Kogetid: ca 2 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer
# Ingredienser
til Hønsebouillon:
1 stor høne (ca 2 kg)
1 kg kalveskank ca
2,5 l vand
1 stor porre
1 skive selleri (125 g)
1 persillerod
1 stor gulerod
1 løg
evt. 1 kvist timian
ca 1 spsk salt
*
Sådan laves Hønsebouillon:
1. Skær brystfileterne af hønen og gem dem til en anden ret.
Frys dem eventuelt.
Skær lår og vinger af og skær og hug resten af hønen i
portionsstore stykker.
Kom dem i en stor, men ikke alt for stor, gryde, sammen med
kalveskanken.
Hæld vandet ved; det skal dække pænt.
2. Bring gryden langsomt i kog.
Skum den for det lidt grønlige skum, der dannes.
3. Gør urterne i stand og del dem groft. Brug endelig alt
det grønne.
Pil løget.
Kom urterne i gryden sammen med salt og evt. timian.
Lad suppen koge ved svag varme under låg i ca 2 timer.
4. Tag hønsestykker, kalveskank og urter op med en hulske.
Si bouillonen gennem et fint klæde eller et lag pladevat
lagt i en sigte.
Lad bouillonen stå, til fedtet har samlet sig for oven. Skum
det af.
5. Smag bouillonen endeligt til med salt.
Tænk på, at saltsmagen koncentreres ved indkogning.
Er den ikke kraftig nok i smagen, kan den koges yderligere
ind for god varme uden låg, til smagen er tilfredsstillende.
Server bouillonen rygende varm i varme tallerkener eller
bouillonkopper, gerne med et drys frisk persille. Server godt hvidt brød til,
fx Flûtes, Bondebrød eller Baguette.
Tips: Bouillonen kan også koges ind (se Consommé),
og fryses i mindre portioner.
Så har man altid en god basis for saucer, supper og ragouter.
Kan fryses. Holdbarhed: 4-5 måneder.
Brystfileterne kan bruges i fx Hønsebryst, fyldt, i Høne
i vol-au-vent eller sammen med Asparges, flødestuvede og Champignons,
flødestuvede.
Brun hønsebouillon
Brun alle kødstykkerne i afsmeltet hønsefedt eller smør.
Tag dem op og brun herefter de delte urter i gryden.
Kom kødet tilbage i gryden sammen med vand, krydderier og
1-2 spsk konc. tomatpuré.
Kog og si bouillonen.
Kødet kan serveres til, i en æggestand.
Pil kødet fra benene og skær det småt ud.
Æggestand
Pisk 4 æggeblommer med 2 æggehvider og 2 dl fløde og bland
kødet i.
Bag æggestanden i smurt, ovnfast fad i ca 30 min., tildækket
i vandbad, 160 °C.
Server æggestanden skåret ud til suppen.
Se flere
opskrifter med Høne
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------