Piccata er
oprindelig navnet på en ret hvor panerede, tynde skiver kalvekød serveres med
tomatsauce. Men andre kødtyper kan udmærket anvendes. Her laver vi piccataen
med hamburgerryg.
Tid: 30 min. 4 pers.
# Ingredienser
500 g hamburgerryg
uden ben
3 spsk hvedemel
2 æg
1½ dl reven ost med
smag
¼ tsk sennepspulver
1 tsk paprika
2-3 spsk smør eller
margarine
TOMATSAUCE:
1 løg
1 spsk margarine
1 ds. tomater,
knuste (400 g)
salt
½ dl finthakket
persille
½ spsk kørvel
½ spsk estragon
peber
cayennepeber
* Fremgangsmåde
1. Skær kødet i 1½
cm tykke skiver.
2. Vend kødskiverne
i melet.
Ryst det overflødige mel af.
3. Pisk æggene let
sammen.
Tilsæt ost, sennepspulver og paprika.
4. Vend kødskiverne
i æggemassen.
5. Brun fedtstoffet
på en pande og steg kødet 1½ minut på hver side ved middel varme.
Pas på, panden ikke
bliver for varm, for paneringen brænder let på.
6. Lav tomatsaucen:
Pil og hak løget,
svits det i fedtstoffet et par min.
Kom tomaterne ved og
lad det koge nogle min.
Tilsæt salt,
persille, kørvel og estragon.
Smag til med de to
slags peber.
7. Server piccataen
med tomatsaucen, vilde ris og en salat med citrondressing.
Tips: Tomatsaucen kan også serveres til stegt
kylling, stegt fisk eller som fyld i en pizza.
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------