Nem og hurtig hollandaise, der er en dejlig smørbaseret sauce, som smager fantastisk til kogt fisk. Vil du gå all in og lave hollandaisen selv, så får du opskriften her.
# Ingredienser til hollandaise:
85 g smør
1 æggeblomme
2 spsk citronsaft
½ tsk dijonsennep
*
Sådan laver du hollandaise:
Smelt smørret – det skal ikke brune, bare smelte.
Hæld det smeltede, klarede smør over i en lille kande eller
kop, og kassér vallen (bundfaldet).
Rengør gryden, eller tag en anden, sæt den på laveste varme
på komfuret, kom æggeblomme, citronsaft og sennep i, og pisk godt med et
piskeris, indtil det bliver en smule tykt.
Der skal piskes, så længe der er varme under, ellers
størkner ægget.
Tilsæt smeltet smør i en tynd stråle og lidt ad gangen, mens
du pisker kraftigt, så det ikke skiller.
Du er ikke i tvivl, hvis det skiller, og du kan ikke redde
det, hvis det skiller – det er lidt ligesom med mayonnaise, her er det bare
olien, der skal piskes grundigt ind i æggeblommen.
Smag til med salt og peber, og tag gryden af varmen.
INFO: Hollandaisesauce er en fransk sauce lavet ved at
emulgere smør og citronsaft eller hvidvin med æggeblommer. Den adskiller sig
fra bearnaisesauce ved kun at have citronsaft og ikke indeholde estragon.