Denne klassiske ret er blevet som ny med frisk lasagne, kylling, ost og en ny sauce, som giver en helt ny ret. Ostesaucen har lavt fedtindhold
men en god, cremet smag.
Forberedelse i 40 min. Tilberedning 45 min. 8 portioner
# Ingredienser
4 skivede kyllingebryster à 125 g
400 g lasagneplader
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 chili
2 røde peberfrugter
5 dl passerede tomater
2 spsk olie
salt og peber
1 spsk reven frisk ingefær
1 dl fint hakket persille
2½ dl hønsebouillon
1 dl porter
2½ dl hytteost
2½ dl kvark
3 dl reven ost
1 æggehvide
½ dl frisk, hakket basilikum
300 g friske champignon
fedtstof til fadet
* Tilberedning
1. Sæt ovnen på 200 °C.
Smør et ovnfast fad med fedtstof.
Tern kyllingen. Hak løget. Hak hvidløg og chili.
Del peberfrugterne.
Kør peberfrugter og passerede tomater i blender eller
foodprocessor.
2. Opvarm olien i en gryde.
Brun kylling og løg.
Drys med salt og peber.
Tilsæt hvidløg, chili og ingefær. Brun i 2 min.
Tilsæt tomatblanding, persille, bouillon og porter.
Rør rundt og lad det koge i 5 min. Smag til.
3. Bland hytteost, kvark, 1 dl ost, æggehvide og
basilikum til en jævn creme. Skiv svampene.
4. Læg et lag lasagneplader i bunden af fadet.
Læg champignon på.
Læg ⅓ af
kyllingen på. Gentag 2 gange til.
Smør ostecremen ovenpå, drys osten over.
Bag i ovnen til pastaen er færdig, ca. 35 min.
Hot'n'spicy lasagne:
Pr. portion: Energi: Kcal 403 = kj 1692
Kulhydrat 39 g Protein 37 g Fedt 11 g (25%) Fibre 2 g
• Kyllinger en god jern- og zinkkilde.
Tips:
Anvend tørret eller frisk lasagne.
Den friske lasagne finder du i køledisken i supermarkedet.
Frisk lasagne er let at arbejde med og har en dejlig smag.
En god brydning er at tilsætte pinjekerner mellem hvert lag.
Rist først pinjekernerne på en tør pande til de er gyldne.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler eller Ris/bønner/gryn
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.