Vi har her samlet alle vores opskrifter på retter med hytteost - Lad dig inspirere og servér spændende mad med Kogebog.dk.
# Ingredienser
Syltede grønsager
3 rødløg i tynde både (ca. 150 g)
2 røde peberfrugter i tern (ca. 275 g)
1 spsk groft salt
20 cherrytomater (ca. 275 g)
1 dl rødvinseddike
3 spsk sukker
½ spsk røde krydderbær i lage
200 g hytteost naturel
Tilbehør: Knækbrød.
* Tilberedning
Syltede grønsager:
Kom rødløg og peberfrugter i en skål.
Drys med salt og vend forsigtigt i grønsagerne.
Lad dem trække tildækket i køleskabet i ca. 1½ time.
Kom rødløg og peberfrugter i en sigte.
Skyl saltet af med koldt vand. Lad grønsagerne dryppe godt
af.
Prik cherrytomaterne med fx en stegegaffel.
Giv eddike, sukker og røde krydderbær et opkog i en gryde.
Tilsæt grønsagerne og kog dem ved svag varme og under låg i
ca. 10 min.
Kom forsigtigt grønsager og lage i en skål og lad det køle
af.
Server ca. 1/3 af de syltede grønsager i en skål ved siden
af hytteosten.
Resten kan opbevares tildækket i køleskabet i ca. 1 uge.
Tips: Server de syltede grønsager til fx Brie eller en anden
mild ost som fx Havarti.
Hytteost er et surmælksprodukt. Grundlæggende fremstilles
hytteost ved, at man opvarmer skummetmælk og osteløbe tilsættes. Derefter
stivner det, og man tager "massen" op og opbevarer den et tillukket
sted. Bagefter tilsættes smagsstoffer, såsom salt og krydderier.
Se alle de bedste opskrifter med Hytteost
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.