Laks, rejer og dild
indbagt i en sprød pakke med en lækker cremet sauce, er en glimrende fest-ret!
Her er en virkelig lækker ret med laks, der er god netop nu!
Tid: 35-40 min,
heraf 15-20 min i ovnen. 6 pers.
# Ingredienser
600 g gravad laks i
et helt stykke
250 g hel spinat
½ tsk salt
½ tsk knust
citronpeber
200 g pillede rejer
½ dl hakket dild
4 plader frossen
butterdej
PENSLING:
æg
SAUCE:
2 dl fiskebouillon
(vand + terning)
2 dl tør hvidvin
1 spsk margarine
1 spsk hvedemel
3 spsk hakket
persille
3 spsk hakket dild
1 spsk hakket purløg
½ spsk hakket
basilikum eller 1 tsk tørret
1 dl piskefløde
* Fremgangsmåde
1. Skær evt. skind
fra laksen og skrab dild og salt af.
2. Optø spinaten og
hak den groft.
Smag til med salt og
citronpeber.
Optø rejerne hvis du
bruger frosne. Hak dilden.
3. Optø
butterdejspladerne og læg dem så de lapper lidt over hinanden.
Rul dem ud til en
rektangulær plade, der er stor nok til at nå omkring laksen.
4. Drys dilden i en
stribe midt på pladen.
Læg laksen på og
fordel rejerne henover. Dæk med spinaten.
5. Pensl dejkanterne
med sammenpisket æg.
Fold sammen til en
pakke.
Fold de korte sider
ind så pakken bliver helt tæt.
Evt. dejrester kan
skæres ud til dekoration og lægges på.
6. Læg laksepakken
på en plade med bagepapir. Pensl med æg.
Bag den ved 225 °C i 15-20 minutter.
7. Bring bouillon og
vin til saucen i kog.
Rør fedtstof og
hvedemel sammen til en smørbolle.
Rør den i saucen og
lad den koge 3-5 minutter.
8. Rør
krydderurterne i og smag evt. til med salt og rør til sidst pisket fløde i.
9. Skær laksen i 2-3
cm brede stykker.
Server saucen til
samt en grøn salat og sprøde kuvertbrød.
Tips: Ferske laksefileter kan også indbages, og
tilberedes som ovenfor.
Øg da saltmængden
til 1-1½ tsk.
Se alle de bedste opskrifter med Laks eller
andre Fisk
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------