En rigtig
overraskelsesret med enkle ingredienser, som både er festlig og god. Det
smager saftsuseme godt. Retter med pølser hitter altid!
Tid: 1 time, heraf
30 min for dejen at hæve og 20 min i ovnen. Retten er fryseegnet.
Holdbarhed 3 mdr. 6
pers.
# Ingredienser
25 g gær
1 dl lunkent vand
5½ dl hvedemel
½ tsk salt
50 g smør eller
margarine
2 æg
½ dl chilisauce
1 løg
½ dl fintklippet
purløg
1-2 tsk timian
800 g røget medister
PENSLING OG
GARNERING:
1 sammenpisket æg
1 dl lagret reven
ost
* Fremgangsmåde
1. Smuldr gæren ud i
skålen og udrør den med vandet.
Rør 2 dl af melet og
salt i.
Lad dejen hæve
tildækket i 30 min.
2. Rør fedtstoffet
blødt og rør æggene i, et ad gangen.
Rør dette i dejen og
tilsæt resten af melet.
Ælt dejen smidig.
3. Rul dejen ud så
den bliver 10 cm længere end den røgede medister er, og 25 cm bred.
4. Smør chilisaucen
på dejen.
Hak løget fint. Drys løg, purløg og timian over.
5. Læg den flåede
røgede medister midt på dej pladen.
Fold dejen rundt om
pølsen og tryk sammenføjningen godt til.
6. Læg pakken med
sammenføjningen nedad, på en plade med bagepapir.
7. Pensl med æg og
drys ed ost.
Gratiner ved 225 °C i 20 min.
8. Server den
indbagte medister skåret i 2 cm tykke skiver.
Giv en blandet salat til.
Tips: Den indbagte medister er også god, når den er
kold, og passer derfor fint som skovtursmad.
Se alle de bedste opskrifter med Pølser
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------