Her får du isdessert i flere spændende udgaver. Fx Indisk mandel, mandelmælksgranité, mandelmælk is, mandel is eller kirsebær is.
Forberedelse: 6 min. Tilberedning: 12 min. 6 personer.
# Ingredienser
Mandelmælk:
1¼ liter sødmælk
150 g smuttede mandler
200 g melis
Appelsinsirup:
200 g sukker
skal af 1 appelsin
3 hele kardemommekapsler
1 spsk afskallede, usaltede pistacienødder
* Tilberedning
Mandelmælk:
Lad mælken simre i en gryde, og tag den fra varmen.
Tilsæt de smuttede mandler, og køl af.
Kør mælk og mandler i foodprocessor, indtil blandingen er
jævn.
Køl af 12 timer.
Rør mandelmælken igen, og passer den gennem en fintmasket
si.
Tag 1 liter mandelmælk fra, hæld den i en stor skål, og
pisk den med sukkeret.
Hæld den i en isbeholder, og sæt den i fryseren.
Rør mandelmælken med en gaffel hvert 20 min, så stykkerne
brydes op, indtil der begynder at forme sig krystaller.
Det skulle tage 2 timer.
Appelsinsirup:
Opvarm sukker og 2½ dl vand i en gryde, indtil sukkeret er
opløst.
Tilsæt appelsinskal (i strimler) og kardemommefrø.
Kog for lav varme 10 min. Køl af.
Server isflagerne i kopper eller skåle, og dryp med
appelsinsirup.
Pynt med pistacienødder.
Mandelmælks-granité
Rør 1 liter mandelmælk og 3 dråber mandelekstrakt sammen.
Tilsæt 3 dl afkølet enkel sirup.
(smelt 150 g sukker i 1½ dl vand) Kør det i en ismaskine.
Mandelmælk is
Rør 6 æggeblommer med 100 g sukker.
Tilsæt 5 dl mandelmælk, og opvarm til det tykner.
Køl af, og rør 2 dl flødeskum i. Kør det i en ismaskine.
Mandel is
Bland 2½ dl mandelsirup, 3½ dl mælk og 2½ dl piskefløde.
Kør det i en ismaskine.
Kirsebær is
Kog 400 g kirsebær 15 min.
Udsten dem, og kør dem i en foodprocessor.
Tilsæt 80 g sukker og 2 spsk kirsch.
Frys ned, og hæld mandelmælk over isen.
Drys med ristede mandelflager.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert Is og sorbet Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------