Ethvert land har sin kartoffelsalat. Den smag som præger landets køkken, bestemmer hvilke
ingredienser, som skal indgå. Ret nemt og lækkert
olie, timian,
tomat og oliven står således for det italienske.
Tid: ca 30 min. 4
pers.
# Ingredienser
1 kg kartofler
3-4 tomater
2-3 selleristilke
½ bdt. timian eller ½
spsk tørret
1 glas sorte oliven (80 g)
150 g fetaost
DRESSING:
3 spsk olie
1½ dl yoghurt naturel
½ dl cremefraiche
1 spsk
hvidvinseddike
50 g reven parmesanost
salt og peber
* Fremgangsmåde
1. Kog kartoflerne,
uskrællede.
2. Lad kartoflerne
køle af. Pil dem og skær dem i skiver.
3. Skyl tomaterne og
skær dem i fine både.
Skyl sellerien og
skær den i fine strimler.
4. Hak timianbladene
og lad olivenerne løbe af.
Skær fetaosten i
tern.
5. Bland olie,
yoghurt, cremefraiche, hvidvinseddike og reven parmesanost sammen til en
dressing.
Smag til med salt og
peber.
6. Anret alle
ingredienserne til salaten på et fad og hæld dressingen over.
Server
kartoffelsalaten med hvidt brød, fx baguette
Tips: Kartofler kan lyn koges i mikroovn.
Læg dem på
køkkenrulle med lidt afstand imellem.
Giv kartoflerne et
snit. Tilbered dem ved 750W i 10-12 min.
Afkøl, pil og tilbered i øvrigt som ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler eller med Grønsager
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------