En traditionel indisk is og dejlig kalorielet. Mangler du lidt inspiration? Udforsk Kogebog.dk med flest spændende opskrifter.
Forberedelsestid: 10 min. + 4-6 timers frysning
Tilberedningstid: 10 min. Kuverter: 6
# Ingredienser
6 dl kærnemælk
2,5 dl skummetmælkspulver
0,8 dl sukker
1 spsk kagecremepulver
1 spsk majsmel
2 tsk vaniljeessens
1,8 dl pistacienødder
serveres med årstidens friske frugter
* Tilberedning
1. Hæld kærnemælk, skummetmælkspulver, sukker,
kagecremepulver og majsmel i en tykbundet gryde.
Pisk det sammen og rør i det ved lav varme, indtil det koger
og jævner.
Lad det småkoge i 2 min.
2. Rør vaniljeessens i.
Hæld ismassen i et fladt metalfad og afkøl den i 10 min.
Dæk den til med husholdningsfilm og sæt den i fryseren i 2-3
timer, eller indtil den er stivnet.
3. Tag isen ud af fryseren og hæld den over på en
foodprocessor.
Tilsæt pistaciekerner og purer den i 3-4 min, eller indtil
blandingen er cremet, og nødderne er finthakkede.
4. Øs isen over i seks 1,2 dl forme eller en stor form og
stil den i fryseren i omkring 2 timer, eller indtil isen er stivnet.
Server kulfien med årstidens friske frugter.
Bemærk
Hvis man ikke har en blender eller foodprocessor: Tag isen
ud af fryseren og pisk den godt.
Tilsæt hakkede pistaciekerner og øs isen over på forme og
frys den.
Kulfi kan hældes over på en stor form, hvis man ikke har
små.
Lad den stå ved stuetemperatur i nogle min, før den øses op
med en stor ske.
INFO: Kulfi er en frossen mejeridessert med oprindelse i det
indiske subkontinent under Mughal-æraen i det 16. århundrede. Det beskrives
ofte som "traditionel indisk is". Kulfi sælges af gadesælgere kaldet
kulfiwallahs.
Prøv sammen med:
Forret: Krabbefrikadeller
med agurkesalat
Hovedret: Lynstegt
kylling med aubergine og karrypasta
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.